Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън: Скоростта ни не бе достатъчно добра, за да вземем точки

Макларън: Скоростта ни не бе достатъчно добра, за да вземем точки

52
0

Фернандо Алонсо и Дженсън Бътън нямаха достатъчно добра скорост, за да вземат точки в Гран при на Китай, признаха от тима на Макларън след третия кръг от световния шампионат на Формула 1 за 2016 г.

Пилотите на тима от Уокинг все пак завършиха състезанието – 12-а и 13-а позиция. Това заедно с липсата на повреди през уикенда бе прието като положителен знак от тима за развитието на MP4-31 и за следващите стартове.

„Днес не ни беше лесно. Нямахме достатъчно добро темпо, за да запишем силен резултат и да завършим в точките”, сподели Алонсо след финала. „Избрахме стратегия с две спирания в бокса, но ранната кола за сигурност не ни помогна. След това състезанието ни не се получи точно според плановете. Жалко, но такова е положението. Трябва да проверим подробно в кои области се нуждаем от подобрение. Днес карахме сред много различни коли и би трябвало да имаме полезна информация, която да ни посочи кои са силни и слабите ни страни. Предстои ни дълъг път, но ще продължим да се подобряваме. Вече гледам към следващата надпревара.”

Испанецът намери и положителна страна на ситуацията: че това беше първата му дълга успешна серия от обиколки от началото на сезона. „Дори по време на тестовете не правех по 50 тура, а в Мелбърн отпаднах рано заради катастрофата.

Бътън отбеляза, че стартът му бе силен и темпото със софт бе доста добро, тъй като успяваше да се бори и с по-силни коли. „В бокса настана лудница след излизането на сейфти кара, защото Нико [Хюлкенберг] се опитваше да забави всички, за да помогне на съотборника си. След този питстоп ни се струваше, че сме в силна позиция, но с медиум все едно бяхме спрели спрямо останалите на трасето. Пробвахме с два бокса – не се получи, затова и сложихме пак меки гуми в края на състезанието. Така и така бях извън точките – решихме да опитаме. Може би изборът ни бе грешен, можех да остана до финала с медиума, но поисках да се позабавлявам. За съжаление не можехме да поддържаме темпото до края. Но си струваше да пробваме”, добави англичанинът.