Начало WRC News М-Спорт Форд с обновен пилотски състав за 2024 г.

М-Спорт Форд с обновен пилотски състав за 2024 г.

1015
0
М-Спорт Форд
снимка, М-Спорт Форд

М-Спорт Форд представи пилотите си за сезон 2024 в световния рали шампионат (WRC). Британският отбор ще разчита на Адриен Фурмо и Грегоар Мюнстер. Двамата състезатели идват на мястото на напусналите От Танак и Пиер Луи-Лубе.

М-Спорт Форд разполага с най-младия пилотски състав в премиерния клас на WRC. Общата възраст на Фурмо и Мюнстер е 52 години. Въпреки своята младост, двамата имат опит с Пума Rally1, след като са карали автомобила на различни настилки през последните две години

Фурмо вече няколко години кара за М-Спорт. Французинът бе зад волана на Форд Пума Rally1 в повечето ралита от сезон 2022. Тази година той бе преместен в WRC2, където караше Форд Фиеста спецификация. Фурмо записа една успешна година и дори спечели титлата в британския рали шампионат заедно с навигатора Алекс Кория.

В същото време Мюнстер кара за първи път Форд Пума Rally1 по време на рали Чили през септември. Въпреки всички предизвикателства и липса на опит, той се класира на 13-о място в генералното класиране. След това 24-годишният пилот финишира седми място в Рали Централна Европа и показа добро темпо на асфалт.

Директорът на М-Спорт Форд Ричард Милнър призна уникалния подход, който отборът прилага към пилотския си състав за 2024-та, тъй като набляга на млади пилоти.

„През 2024 г. ще предприемем нов и различен подход в сравнение с последните 12 месеца“, сподели Милнър.

„Развиването и подпомагането на млади таланти да се докажат е вълнуващ начин да се справим с един WRC сезон. Има няколко от най-добрите пилоти, които не се състезават през целия шампионат. Затова ще имаме възможности да направим някои силни и изненадващи представяния. Все още разполагаме с всички съставки, за да постигнем резултати. Отборът е мотивиран да започне отново след няколко седмици. Надявам се да постигнем силни резултати“, добави британецът.

Фурмо смята, че престоят му в клас WR2 през тази година ще му донесе някои дивиденти.

„Радвам се, че бях част от развитието на Форд Фиеста Rally2 през 2023 г. Мисля, че това ще ми помогне за предстоящия сезон с автомобила Rally1. Сезонът ще бъде много интересен за всички, особено с новите правила и точкова система“, каза Фурмо.

Същевременно Мюнстер се надява на силни резултати в първите няколко старта и натрупването на повече километри зад волана на Пума Rally1.

„Нямам търпение да стартирам в Монте Карло. Целта за 2024 г. ще бъде първо да постигна добри резултати и да увеличавам темпото рали след рали, да се опитам да не правя грешки и просто да натрупам опит. Ще карам срещу световни шампиони, което ще бъде голямо предизвикателство. Разбира се, наистина го очаквам с нетърпение“, каза Мюнстер.