Начало Рали Макс Ватанен се бори за Drive DMACK Fiesta Trophy

Макс Ватанен се бори за Drive DMACK Fiesta Trophy

60
0

Макс Ватанен се бори за престижното Drive DMACK Fiesta Trophy с още шест пилоти през последните дни в централата на М-Спорт във Великобритания. 24-годишният финландец участва преди това в Рали дю Вар, в което за първи път кара с бележки на френски език с помощта на навигатора Жан-Жулиен Ренучи.

Синът на рали легендата Ари Ватанен финишира 17-ти в класа си във френската надпревара, която бе спечелена от деветкратния WRC шампион Себастиен Льоб с повече от три минути разлика спрямо втория в подреждането. Условията бяха променливи и трудни, като на моменти валеше пороен дъжд.

– Беше доста сложно, тъй като не само използвахме нов език, но и цяла нова система за водене на бележки – отбеляза Макс. – Имахме много работа, но е страхотно някой с опита на Жан-Жулиен да стои до мен. Беше прекрасно и пак да съм в автомобила, въпреки че не вървеше перфектно. Условията бяха трудни, но положителното е, че имах още една възможност да уча.

Седемте претенденти за Drive DMACK Fiesta Trophy заедно с двама участници с уайлдкард преминаха физически и психологически тестове през седмицата, бяха преценени и медийните им умения, след което дойде ред и на карането. Най-новото попълнение на М-Спорт От Танак бе съдия на младежите, като той трябваше да оцени таланта им. Победителят получава за награда правото да кара в един кръг от WRC2 с Форд Фиеста R2.