Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън определено има напредък, убеден е Зак Браун

Макларън определено има напредък, убеден е Зак Браун

76
0

Макларън определено има напредък, особено по отношение издръжливостта на MCL32, заяви изпълнителният директор на тима Зак Браун на пистата в Шанхай.

„В Барселона издръжливостта ни не бе особено добра за разлика от ситуацията в Австралия. Това със сигурност е сериозен прогрес”, заяви Браун. „Малко дъжд няма да ни навреди. Всички в екипа имат сериозен опит. Знаем какви са проблемите, работим по отстраняването им. Всички са наясно, че няма да се случи от днес за утре. Засега положението е такова, каквото е.”

Той допълни също така, че Макларън ще продължи да работи с Хонда, както и че се очакват промени след преструктурирането в екипа на японския производител.

На въпрос как се чувства относно станалото днес на пистата (или по-скоро липсата на действие), Браун отговори: „Никак не се чувствам добре. Ужасно е. По принцип такива неща се случват в спортове, провеждащи се на открито. Виждали сме отмяна на мачове на Уимбълдън например. Но в такива случаи трябва да знаем какво да правим. Да отворим падока и да пуснем феновете вътре? Трябва ли пилотите да останат през цялото време в гаража? Днес стана така, а не знаехме какво се случва чак до потвърждението, че няма да има тренировка. (То бе направено няколко минути преди края на времето, предвидено за официалната сесия – б.а.) Необходим ни е план, какъвто сега нямахме. Смятам, че това е най-доброто, което можем да сторим, тъй като не сме в състояние да повлияем на времето.”

Според Браун новата ера на развитие във Формула 1 се характеризира с истинско сътрудничество между отборите и притежателя на търговските права (Либърти Медия), чиято колективна отговорност е грижата за запалянковците и тяхното забавление.