Начало Избрани Магнусен: Мечтаех за повече от една точка от състезанието в Маями

Магнусен: Мечтаех за повече от една точка от състезанието в Маями

427
0
Кевин Магнусен, Хаас
Кевин Магнусен, снимка Хаас

Кевин Магнусен приветства напредъка на Хаас по време на състезанието в Маями. Опитният датчанин финишира на десета позиция и добави още една точка към актива си за 2023 г. Въпреки това Магнусен каза, че се е надявал на по-добър резултат като се има предвид темпото му по време на надпреварата на временното трасе във Флорида.

Магнусен потегли от четвърта позиция в снощната Гран при на Маями. Състезателят на Хаас извади късмет тъй като записа силна обиколка преди катастрофата на Шарл Льоклер

Подобно на своите съперници, Магнусен също стартира състезанието с гуми медиум. Малко след старта той води оспорвана борба с Льоклер и дори мина пред него няколко пъти.

След спиранията в бокса Магнусен се върна на пистата с твърдите гуми. За негово съжаление той нямаше толкова добро темпо с хард и загуби позиции от Льоклер, Люис Хамилтън и Естебан Окон. В крайна сметка пилотът на Хаас финишира десети в домашната надпревара за екипа и прибави още една точка към скромния си актив.

„Мечтаех за повече от една точка от състезанието в Маями. В крайна сметка затова сме дошли тук – да спечелим точки и да завършим в топ 10“, сподели Магнусен.

„Не мисля, че беше лесно да се спечелят точки, защото всички големи отбори завършиха на своите места. Десетата позиция бе най-доброто, на което можехме да се надяваме с оглед на темпото, с което разполагахме. Темпото ни беше добро, но имахме малко повече деградация от болидите около нас. Като цяло това беше силен уикенд. Донесохме някои нови неща в автомобила и спечелихме точка у дома“, добави пилотът на Хаас.

Съотборникът на Магнусен Нико Хюлкенберг потегли с твърди гуми. Състезателят на Хаас направи смяна с хард в по-късната част от надпреварата в Маями. След смяната с медиум той нямаше достатъчно добра скорост и остана 15-ти при развяването на карирания флаг

„Беше сложно и трудно състезание в Маями, което не се получи така, както искахме. Стартът беше добър. Смятам, че имахме трудности в трафика- бяхме постоянно заобиколени от други автомобили, борехме се за постоянство и за сцепление, което доста ме затрудни. Това доведе и до по-голямо влошаване на качеството на гумите. Резултатът не бе достатъчно добър. Все пак смятам, че бяха научени някои ценни уроци и събрани добри данни“, добави състезателят на Хаас.

Шефът на Хаас Гюнтер Щайнер също коментира първата домашна Гран при за американския тим.

„Отново спечелихме точки- направихме го в три от общо 5 състезания от началото на тази година. Това е добре. Въпреки това борбата в средата на полето е доста трудна“, заяви Щайнер.

„Намираме се в не толкова приятна позиция. Ако нещо не се случи в челото, то тогава се борим за последните точки, които са останали. В крайна сметка ги получихме този уикенд след много добра квалификация“, продължи шефът на Хаас. „Състезанието започна много добре. В средата на надпреварата малко изостанахме, но все пак взехме точка. Като цяло това е положително. Всяка точка е от значение в такава трудна година и се радвам, че взехме нещо от първото си домашно състезание за сезон 2023“, добави шефът на Хаас.