Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Магнусен: Не съм доволен от факта, че получих две наказания

Магнусен: Не съм доволен от факта, че получих две наказания

834
0
Кевин Магнусен
Кевин Магнусен, снимка Хаас

Кевин Магнусен коментира състезанието в Джеда. Пилотът на Хаас вярва, че наказанията, които е получил в снощната надпревара са били малко сурови. Датчанинът все пак беше доволен от това, че помогна на отбора да спечели първа точка за годината.

Магнусен получи две 10-секунди наказания в снощната Гран при на Саудитска Арабия. Първото беше 10 наложено след контакт с Александър Албон в завой №4. Датчанинът получи и три наказателни точки заради сблъсъка със своя колега от Уилямс

Малко след Магнусен изпревари Юки Цунода от тима на Виза РБ. Състезателят на Хаас обаче излезе с четирите колела извън трасето, за да спечели позиция на пистата.

От Хаас използваха позицията на Магнусен на пистата. Датчанинът задържа няколко автомобила зад себе си. Това на свой ред позволи на съотборника му Нико Хюлкенберг да спре в бокса и да се върне на 10-о място. По този начин германецът донесе първата точка за американския тим през сезон 2024.

Цунода не беше много доволен от тактиката на Хаас и настоя, че е е била „несправедлива“. Японецът обаче похвали Магнусен за невероятното му дефанзивно каране.

Магнусен в крайна сметка финишира на 12-та позиция в Гран при на Саудитска Арабия. 31-годишният пилот не бе никак доволен от решението на стюардите да го накажат два пъти в рамките на една надпревара.

„В първия случай имах контакт с Албон. Не исках да го направя, но стюардите ми дадоха наказание за това“, каза Магнусен пред медиите.

„Това беше достатъчно справедливо. При второто изпреварих Цунода и излязох извън пистата. Правилата са си правила. Не съм доволен от факта, че получих две наказания“, продължи пилотът на Хаас. „Поне успях да помогна на отбора да направи разлика, за да може Нико да влезе в бокса и да получи точка. Показахме добро темпо и добра екипна работа. Това са някои наистина добри позитиви, които да пренесем занапред.“

Магнусен беше първата „жертва“ на по-строгите наказания на през тази година. Преди няколко дни ФИА реши да увеличи наказанието за превишаване на границите на трасето от 5 на 10 секунди.

„Опитах се да се задържа в рамките на белите линии и не успя. В края на краищата нещата са такива, каквито са. Трябва да си свърша по-добре работата и да избегна тези наказания.“

„Обикновено не получавам твърде много, но снощи получих две. Това не е добра новина. Да, беше малко сурово, но ще прегледаме всичко и ще бъдем по-внимателни в бъдеще“, заключи Кевин Магнусен.