Начало Избрани Магнусен: Нямам търпение да се върна в Зандвоорт

Магнусен: Нямам търпение да се върна в Зандвоорт

447
0
Кевин Магнусен, Хаас
Кевин Магнусен, снимка Хаас

Кевин Магнусен очаква с нетърпение уикенда в Нидерландия. Пилотът на Хаас за първи път ще кара на обновената писта Зандвоорт. Датчанинът се чувства като абсолютен новобранец, тъй като не взе участие в миналогодишното издание на Гран при на Нидерландия.

Зандвоорт е една от класическите писти в F1. Трасето е разположено близо до бреговете на Северно море. Като повечето по-класически вериги, зоните за сигурност са по-тесни и имат повече чакъл.

Трасето получи добри отзиви в края на миналата година, най-вече заради някои завои, в които имаше повече наклон. Квалификацията ще бъде от изключително значение заради по-трудните изпреварвания заради специфичното оформление на веригата.

Магнусен се е състезавал на старата конфигурация на Зандвоорт в по-малките формули.

„Карал съм на Зандвоорт във Формула 3, а преди това и във Формула Рено 2.0 Винаги съм обичал тази писта“, сподели пилотът на Хаас.

„Трасето е претърпяло промени след последното ми посещение, но от това, което видях по телевизията, веригата все още не е загубила своя характер и все още изглежда вълнуваща. Нямам търпение да се върна в Зандвоорт.“

Макар че по-голямата част от трасето е непроменено, голямо впечатление правят завои 3 и 14. През 2020 г. те бяха модифицирани и бе добавен по-голям наклон. Той трябва да помогне за повече интересни моменти за зрителите.

„Фен на завоите с наклон. Това означава, че можеш да използваш различни линии много по-добре, за да се измъкнеш от предния автомобил и да продължиш да се движиш бързо в завоите. Тази промяна предоставя повече възможност за близки състезания и изпреварвания.“

„Смятам, че изпреварванията на Зандвоорт ще бъдат по-лесни с новото поколение болиди. Все пак квалификацията ще бъде от голямо значение. Очаквам състезанието да е подобно на това в Унгария“, допълни Кевин Магнусен.

Другият пилот на Хаас Мик Шумахер познава новата версия на нидерландското трасе. Германецът завърши извън зоната на точките в миналогодишната надпревара. Подобно на Магнусен, Шумахер също има опит на Зандвоорт от предишни години.

„Миналия сезон трасето беше по-стръмно и различно в сравнение с предишни години. Харесва ми да ходя в Зандвоорт. Това е забавна писта, защото хората са в добро настроение. Също така морето е наблизо, така че е приятно да отидеш там“, каза Шумахер.

„Трудно е да се каже дали ще пасне на нашия автомобил или не, но се надявам да е така. Едно нещо е сигурно- усещането ще бъде много по-трудно в сравнение с миналата година. Имаме автомобили, които са много по-механични, а на писти като Баку и други те са малко по-трудни за управление. Предполагам, че Зандвоорт също ще бъде една от тези писти. Имаме завои с наклон, в които автомобилите се спускат доста ниско. Тази година видяхме, че щом се спуснем прекалено ниско, нещата стават много сложни.“