Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Магнусен ще кара с новия двигател на Рено в Монте Карло

Магнусен ще кара с новия двигател на Рено в Монте Карло

39
0

Кевин Магнусен ще използва новата спецификация на двигателя на Рено за Гран при на Монако, съобщава Аутоспорт. Френският концерн реши да пусне по-рано подобрената версия на мотора си спрямо първоначалния план това да стане в Гран при на Канада.

Заради ограничената бройка нови агрегати обаче Рено ще достави само общо 2 мотора за уикенда в Монте Карло – по един за заводския си отбор и този на Ред Бул.

В Рено този, който ще се възползва от новата версия, ще е Магнусен. В екипа на Биковете още не е ясно кой ще има привилегията първи да полза ъпгрейднатия мотор – Рикиардо или Верстапен.

Според информацията на Аутоспорт подобреният агрегат ще дава 0.2 сек по-добра обща бързина на обиколка в Монако заради късото и бавно трасе. За следващия кръг в Канада се очаква тази стойност да бъде доста по-голяма – 0.5 сек. 

В тази връзка другият пилот на Рено Джолион Палмър заяви, че разбира решението на тима, тъй като Магнусен е тествал първи новата спецификация на мотора, а освен това е по-напред като класиране в шампионата.