Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Магнусен ще разчита на опита си от тестовете за Сахир, Бътън отбелязва...

Магнусен ще разчита на опита си от тестовете за Сахир, Бътън отбелязва Гран при №250

43
0
Кевин Магнусен

Кевин Магнусен се надява опитът, който вече има на пистата Сахир, да му помогне през предстоящия състезателен уикенд на пистата. В края на тази седмица там ще се проведе трети кръг от световния шампионат на Формула 1.

21-годишният датчанин вече е карал болид от F1 на трасето – по време на предсезонните тестове. Това може да се окаже предимство за него.

Хубаво е, че ще се състезавам на писта, на която вече съм карал F1 автомобил. Това ще ми се случи за първи път. Едва ли ще има кой знае каква разлика, тъй като една писта се учи сравнително бързо, симулаторът помага. Но поне няма да започна петъчните тренировки със запознаване с конфигурацията. Тестовете и филмовите дни там определено ми допаднаха. Има чудесна комбинация от завои, високоскоростните секции са страхотни, когато болидът работи като хората. Пистата като цяло не е толкова бърза, колкото Сепанг и това ме кара да се надявам да сме малко по-конкурентоспособни този уикенд. Все още смятам, че температурите и липсата на аеропритискане ще ни затруднят, но дано намерим приличен баланс – заяви Магнусен.

Дженсън Бътън пък ще отбележи своята Гран при №250 в Бахрейн. Световният шампион за 2009 г. във Формула 1 е най-опитният пилот в първенството в момента – той дебютира през 2000 г., когато бе на 20 години, с Уилямс и в момента тече 15-ият му сезон в Гран при.

В неделя ще е 250-ото ми състезание. Истинска лудост: имам чувството, че вчера празнувах старт №200 с победа за Макларън в Унгария през 2011-та. Но във Формула 1 всичко се променя непрекъснато и сега отиваме в Бахрейн за следващото ново предизвикателство: първото нощно състезание там. Ще е интересно какво ще се получи на изкуствено осветление, иначе уикендът едва ли ще се различава по нещо спрямо останалите. Взехме прилични точки от първите два старта, а точно това бе целта ни за първите надпревари от първенството. Сега се надяваме да постигнем същото – каза Бътън.