Начало Избрани Магнусен: Точката в Джеда означава много за целия отбор на Хаас

Магнусен: Точката в Джеда означава много за целия отбор на Хаас

670
0
Кевин Магнусен, Хаас
Кевин Магнусен, снимка Хааас

Кевин Магнусен бе много доволен от резултата си в Гран при на Саудитска Арабия. Пилотът на Хаас финишира на десета позиция в надпреварата по улиците на Джеда и донесе толкова важна първа точка за американския отбор.

Магнусен потегли от 13-та позиция в снощното състезание в Саудитска Арабия. Подобно на по-голямата част от състезателите, опитният датчанин използва средно твърдите смеси на Пирели в първата част от надпреварата.

Пилотът на Хаас направи единственото си спиране в осмата обиколка и успя да прескочи своя съотборник Нико Хюлкенберг. Датчанинът мина още едно място напред и заради отпадането на Ланс Строл. Канадецът получи повреда в силовия агрегат и спря своя болид в зоната за сигурност.

След рестарта Магнусен водеше оспорвана борба с Юки Цунода. Състезателят на Хаас изпревари своя съперник от Алфа Таури в края на състезанието в Джеда и пресече старт-финалната линия на десета позиция.

Датчанинът бе изключително от второто си поредно класиране в топ 10 по улиците на Джеда. Миналата година той финишира девети и донесе ценни 2 точки на своя отбор.

„Точката в Джеда означава много за целия отбор на Хаас“, сподели Магнусен. „Уикендът не започнах по най-добрия начин за нас. Въпреки това успяхме да обърнем нещата в своя полза и влязохме във втората фаза на квалификацията.“

„За съжаление имахме този проблем със скоростната кутия в Q2, който не се появи през вчерашния ден. Успяхме да направим добро състезание, добър старт, както и да управляваме гумите добре. Това важи особено за твърдата смес. Макар да бях с по-стари гуми от Цунода, деградацията ми беше по-малка. В края на състезанието успях да го изпреваря и да взема ценна точка за отбора“, добави състезателят на Хаас.

Съотборникът на Магнусен Нико Хюлкенберг завърши 12 в състезанието по улиците на Джеда. Германецът потегли 11-ти и бе прескочен от Магнусен след спиранията бокса. После той така и не успя да се справи с Цунода. В същото време Хюлкенберг не позволи да бъде задминат от някой автомобил зад него.

„Състезанието беше изпълнено със събития. Да караш в Джеда винаги е сериозно предизвикателство. Разликите в средата на колоната бяха много малки. От една страна съм разочарован, че пропуснах да съм в топ 10, но от друга страна съм много доволен, че завърших състезанието и научихме много. Основната положителна новина е, че сме конкурентни. Беше трудно да определя темпото си в Бахрейн заради щетите, които имах по автомобила. Но вчера определено се чувствах по-конкурентен и много по-щастлив зад волана на VF-23“, заяви Хюлкенберг.

Шефът на Хаас Гюнтер Щайнер бе много доволен от представянето на своите пилоти в снощната Гран при на Саудитска Арабия

„Първата точка за сезона. Имахме скоростта, но нямахме късмет в състезанието, тъй като някои хора бяха в по-добра позиция след колата за сигурност. Въпреки това пилотите ни се бориха здраво и в крайна сметка спечелихме точка“, каза Щайнер.

„Целият отбор се представяше безупречно през целия уикенд. Всички те държаха главите си вдигнати и просто продължаваха да натискат. Това е нещо, което ще правим през целия сезон. Сега наистина очаквам с нетърпение да отида в Австралия. Както казах след Бахрейн, всъщност не знаех къде точно се намираме. Знам, че сме някъде в микса и всъщност сме доста добри. Не се паникьосахме след Бахрейн – сега оставаме предпазливо оптимистични въпреки добрия резултат в Джеда“, добави шефът на Хаас.