Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Магнусен вече е подписал с Рено

Магнусен вече е подписал с Рено

44
0

Кевин Магнусен вече е подписал договор с Рено, съобщава motorsport.com, позовавайки се на свои добре осведомени източници. Според информацията френският тим не е успял да постигне споразумение с петролната компания на Венецуела – PDVSA за спонсорство, което означава, че подкрепяният от нея пилот Пастор Малдонадо ще загуби мястото си в екипа от Енстън.

Досега петролният гигант спонсорираше с 30 млн. евро на сезон тима и мястото на Пастор бе сигурно. Това обаче няма да продължи, като според информацията PDVSA е имала срок до миналия петък да плати въпросната сума за новия сезон. След като последното не се е случило, от Рено са предприели необходимите действия да подпишат с Магнусен.

Така след една година отсъствие от решетката, датчанинът ще се завърне като титуляр, след като беше заменен от Фернандо Алонсо в Макларън през 2015 г. До края на сезона той беше резервен пилот, но към неговия край беше уведомен от Рон Денис, че тимът не се нуждае повече от услугите му.

Другият пилот на Рено с подписан договор преди смяната на собствеността – Джолион Палмър, избра състезателния си номер. Това ще бъде №30. Това със сигурност означава, че британецът ще дебютира като титуляр тази година с екипа от Енстън. Палмър вече използва същия номер по време на тестовете и участията си в свободните тренировки през 2015 г. Рено ще обяви пилотите си за 2016 г. в сряда по време на официалното представяне на тима в Париж.