Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Майк Гаскойн е оптимист за бъдещето на Катерам

Майк Гаскойн е оптимист за бъдещето на Катерам

36
0
Майк Гаскойн

Отборът на Тони Фернандес, който през следващата година ще носи името Катерам ще претърпи структурни промени. Той запазва досегашните цветеве, с които екипа бе представен. Дните на Ярно Трули явно са преброени и се очаква съвсем скоро да бъде представен новият съотборник на Хейки Ковалайнен.

Промени обаче ще има и в техническия персонал. Майк Гаскойн, който до момента изпълняваше ролята на технически директор, ще управлява за напред дъшерната фирма Caterham Composites, а в екипа от Формула 1 ще изпълнява ролята на шеф инженер. Досегашната му роля пък ще заеме Марк Смит, който бе привлечен от отбора на Ред Бул.

Промените и ангажираността на тим шефа Фернандес карат Гаскойн да се чувства оптимист за бъдещето.

„Две години подред завършихме шампионата сред първите десет тима“, разказва Гаскойн. „Това ще ни помогне да сме здраво стъпили на земята във финансово отношение. Вече сме сред утвърдените отбори в Гран при и идва времето да погледнем нагоре и да започнем да побеждаваме екипите пред нас в класирането.

Вече имаме наше име, което ни дава собствена идентичност. Преди бяхме един от двата тима с названието Лотус. Сега смяната ще ни помогне да се концентрираме само и единствено върху спорта и ще се стремим да постигаме успехи в него.“