Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Майк Кулън се разкайва за действията си!

Майк Кулън се разкайва за действията си!

48
0

Майк Кулън искрено съжалява, че приел информация от Найджъл Степни и публично се извини на Ферари и Макларън за причинените неудобства във връзка с шпионския скандал.###Майк Кулън искрено съжалява, че приел информация от Найджъл Степни и публично се извини на Ферари и Макларън за причинените неудобства във връзка с шпионския скандал.
„Искрено съжалявам, че приех информацията от Степни и факта, че не предприех допълнителни действия да го спра да ми изпраща тази информация – заяви Кулън. – След последвала обстойна преценка, сега мога да видя, че по отношение на този случай трябваше да постъпя много различно. Но по онова време, намирайки се в неудобна и трудна позиция, колебанието ми как най-добре да се справя със ситуацията ме доведе до провал във взимането на точни действия като цяло.
Искам да се извиня на Ферари. Страстта и ентусиазмът ми относно инженерното конструиране на състезателни коли бе причина за лошата преценка на контактите ми с г-н Степни.
Невероятно съжалявам за нечестното затруднение, което причиних на Макларън и на съпругата ми.
Мога честно да заявя, че Макларън не са имали каквато и да е полза за болида си или някакъв момент от представянето си. Нито един от материалите не е използван във връзка с колата.”
Заради развитието, което получи шпионският скандал и в зависимост от решението на Световния моторспорт съвет има опаност Кулън никога повече да няма възможност да работи във Формула1.