Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Майкъл: 2 точки са добро постижение, но можеше да са повече

Майкъл: 2 точки са добро постижение, но можеше да са повече

47
0

Тежко състезание имаше екипът на Уилямс в Монте Карло, но все пак си тръгва от Княжеството с още две точки в актива си – за седмото място на Казуки Накаджима. Техническият директор на тима Сам Майкъл отбеляза трудностите в надпреварата, която бе №600 в кариерата на основателя и все още шеф на екипа Сър Франк Уилямс.
Хубаво е, че спечелихме две точки, но не съвсем задоволително, тъй като би трябвало да вземем повече, въпреки че вероятно доста отбори мислят по този начин днес! Казуки можеше и да е по-напред, но имаше проблем с гайка на колело при пита му, в резултат на което той загуби позиции. Чудесно представяне в Монако като за първи път.
Нико [Розберг] на два пъти спира в бокса заради счупени крила, но накрая се удари наистина лошо при плувния басейн. В момента го преглеждат. Ще търсим по-добро представяне в Канада
– категоричен бе в края на изявлението си Майкъл.
Сравнително доволен според собственото си определение бе и Накаджима:
В началото бе наистина трудно, не виждах нищо нито напред, нито в огледалата назад, така че опитвах единствено да удържа колата на трасето – обясни японецът. – Срамота е, че по време на спирането ми в бокса имахме проблем, но все пак завърших в зоната на точките.
Истинското разочарование остана за Нико Розберг. Синът на световния шампион за 1982 г. Кеке Розберг бе откаран в болница за преглед веднага след инцидента при плувния басейн, но със сигурност не е доволен от изхода, като се има предвид, че бе наистина бърз във фазата на надпреварата, в която отпадна.