Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Майкъл Андрети: Знаете за усилията, които се полагат от такава велика компания...

Майкъл Андрети: Знаете за усилията, които се полагат от такава велика компания като GM

1532
0
Майкъл Андрети
Майкъл Андрети, снимка Индикар

Майкъл Андрети отново изрази увереност, че ще бъде допуснат до участие в F1. Американецът отново посочи, че ще доведе със себе си автомобилния гигант Дженерал Моторс. Според него, GM може да създаде задвижващ агрегат, който да конкурира тези на Ферари и Мерцедес.

Андрети не се отказва от идеята да влезе в F1. Американският отбор подаде кандидатура за присъединяване към шампионата през 2025 г. Тя беше одобрена от ФИА, но не и от ФОМ. Ръководството на спорта все пак остави отворена вратата за Андрети, особено ако доведе със себе си Дженерал Моторс.

Андрети продължава дискусиите с F1 зад кулисите. Отборът предприема конкретни стъпки, за да затвърди амбициозния си проект. Откриването на съоръжението в Силвърстоун миналия месец представлява най-значимият му ангажимент към начинанието в F1

Не се знае дали Андрети ще получи зелена светлина да се включи в F1 през 2026 г. Ясно е, че тимът няма да разчита на GM като потенциален доставчик на задвижващи агрегати най-рано до 2028 г. Този срок който представлява предпочитаната, но условна точка за влизане на американския екип в F1.

По рано тази година вицепрезидент на GM по представянето и моторните спортове Джим Кембъл потвърди доверието на автомобилния гигант към Андрети. Кембъл също така заяви, че GM и Андрети остават ангажиран с конструктивен диалог с F1.

По-рано този месец Майкъл Андрети потвърди увереността на своя отбор в непоколебимата подкрепа на GM. Бившият пилот на Макларън предположи, че всички скептици ще бъдат заглушени едва когато станат свидетели на огромните усилия, които двете страни полагат за начинанието в F1.

„[Ние] сме много ангажирани и много развълнувани“, заяви 61-годишният американец пред Speed City Broadcasting. „Хората няма да разберат, докато не им покажем усилията, които са положени и от двете страни.

„Знаете за усилията, които се полагат от такава велика компания като GM. Това е компания, която ще бъде съперник с производители като Ферари и Мерцедес“, добави Майкъл Андрети.

Андрети се появи в падока по време на Гран при на Маями заедно със своя баща и световен шампион Марио Андрети. Всичко това е част от усилията за поддържане на каналите за комуникация на американската компания с F1

„Опитваме се да осъществим повече комуникация и да видим какво трябва да направим, за да влезем в шампионата“, каза той.

„Скоро ще ни трябват някои отговори. Имаме някои неща, по които работим. Надяваме се, че скоро ще получим някои отговори.“

Андрети призна, че влизането в F1 ще бъде голям риск. Въпреки това той е категоричен, че неговият тим може да се представи на нужното ниво.

„Това показва колко много вярваме в това, че е чудесно за F1“, добави той. „Според мен е страхотно за американските фенове да привлечем компания като Дженерал Моторс в F1. Вярваме в това толкова много и сме готови да хвърлим заровете.“

Отхвърлянето на плановете на Андрети от страна на ФОМ накара няколко членове на Конгреса на САЩ да напишат официално писмо до Либърти Медия. В него те поискаха отговори относно процеса на кандидатстване във Формула 1.

Андрети е бил изненадан от това развитие на събитията. Въпреки това приветства проявата на подкрепа за амбициите на неговия отбор да влезе в F1.

„Не се меся в това“, каза той. „Тук съм само, за да изградя отбор и това е, което правя. Но със сигурност е страхотно, че хора като тях гледат на това, което се случва и застават зад него“, завърши Майкъл Андрети.