Начало Автомобили Макларън Аутомотив дебютира на автомобилно изложение

Макларън Аутомотив дебютира на автомобилно изложение

95
0
Макларън Аутомотив

Британският производител на спортни автомобили Макларън Аутомотив ще дебютира на международно автомобилно изложение тази есен. Компанията ще се появи за първи път в Париж в края на септември.

Макларън Аутомотив ще използват случая, за да разкажат за бъдещите си планове и стратегия в света на спортните автомобили. Историята на фирмата се пише вече две десетилетия – тя започна през 1992 г. с модела Макларън F1, а по-късно и с Мерцедес-Бенц SLR Макларън. След това бе обособена автомобилна компания с основна цел конструирането, развитието и производството на иновативни спортни автомобили.

Плановете са до средата на настоящото десетилетие от завода – Макларън Пръдакшън Сентър – да излизат 4000 коли на година.

Дебютът бе с МР4-12С. За него бе почерпен опит от изключителната история на едноименния отбор във Формула 1. В компанията се гордеят, че техният модел е с представяне като на автомобили от по-високия ценови клас (половин милион паунда). Всички бъдещи Макларън-и ще продължат да се правят като 12С – с мисъл за иновации, интеграция на технологии от F1 и възможно най-добро поведение и представяне.

През 2011 г. Макларън Аутомотив обявиха пускането на Макларън GT, а от там се роди първият състезателен дериват на МР4-12С. Днес 25 МР4-12С GT3 се надбягват из Европа.