Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън доволни от първия ден в Барселона

Макларън доволни от първия ден в Барселона

37
0
Дженсън Бътън

След началото на последните изпитания в Барселона, почти до края на първия ден Дженсън Бътън бе с най-добро време, преди в последните няколко минути то да бъде подобрено от Ромен Грожан. Пилотът на Лотус постигна резултат по-добър с 0,258 сек. от този на Бътън и пилотът на Макларън остана втори с време от 1:23,510 мин. Гоненето на най-добро време обаче не бе сред приоритетите на екипа от Уокинг.

„След като през изминалата седмица направихме 2000 километра изпитания тук на пистата в Барселона, бе ясно че днес много повече внимание ще обърнем на качеството, а не на количеството“, обясни тим мениджърът Дейвид Рединг. „Искахме да засилим своето усещане за настройките на колата и затова трябваше да направим доста сериозни промени в настройките на своя болид. Тези действия ги предприемаме сега, защото те не са възможни за извършване по време на състезателните уикенди. Справихме се добре и сме доволни от резултатите.“

Бътън направи множество къси излизания, най-дългото от които бе шест обиколки. Екипът използва деня също така, за да упражни спиранията в бокса. Пилотът пък изпитваше различните настройки. В течение на уикенда ще бъдат използвани различни нови части. Това означава, че спецификацията за Мелбърн вероятно ще бъде изпробвана в неделя.

Интересното бе, че Бътън постигна най-доброто си време с максимална скорост, която не надвишаваше 300 км/ч. За сравнение с болида на Катерам, каран от Виталий Петров липсваха дори повече от 20 км/ч.