Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън и Уилямс против промените на Мозли и Еклестън

Макларън и Уилямс против промените на Мозли и Еклестън

45
0

Заплануваните промени в регламента на провеждане на Формула 1 са били раздадени за разглеждане на всички тимове състезаващи се във световния шампионат. Тези мерки ще бъдат гласувани на 28 октомври на конгреса на ФИА, но от световната федерация не могат да вземат еднолично решение без съгласието на отборите. След обсъждането им отборите на Макларън и Уилямс изразиха несъгласието си с някои от тях, като в центъра на критиките бе идеята за допълнително натоварване с баласт на представилите се най-добре в предходно състезание.
Франк Уилямс изрази опасенията си, че чрез подобна мярка спорта ще мутира в нещо, което няма нищо общо със Формула 1. Той също така не смята, че тези промени ще имат много голямо влияние върху сегашното статукво. Сър Франк вижда много по-голям потенциал в писти с повече възможности за изпреварване, както и в промени, които да доведат до това.
Тим мениджърът на Макларън Мартин Уитмарш пък заяви пред британския всекидневник Гардиан, че неговия отбор твърдо ще отхвърли подобна идея: “Не мога да разбера защо всички толкова се притесняват от скуката в нашия спорт. Историята показва, че тя няма да продължи дълго. Освен това предимството на Ферари се дължи най-вече на това, че те са си свършили много добре работата. Нашата задача е да предприемем необходимите мерки, за да ги настигнем и ние работим точно над това. На никого няма да достави удоволствие да бие Ферари само, защото те карат с повече баласт например.”