Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън искат силен завършек на сезона

Макларън искат силен завършек на сезона

46
0

Целта на Макларън е да си тръгне от Абу Даби като отбора, записал най-силни и най-много постижения от всички останали в F1 през втората половина на сезона. Това обяви шефът на Сребърните стрели Мартин Уитмарш.

От Гран при на Германия през юли до момента Люис Хамилтън е спечелил 40 точки, т.е. повече от всеки друг пилот в шампионата. Това пък от своя страна му помогна да се изкачи от 11-о до 6-о място в класирането. Само Кими Райконен се доближава до постижението на британеца със спечелени 38 точки през същия период.

Също така по отношение на конструкторския шампионат завоюваните от Макларън 57 точки от състезанието на Нюрбургринг досега са повече от тези на световните шампиони от Браун GP. Единствено Ред Бул е събрал повече точки – 61. Но при положение, че пилотите на Макларън Люис Хамилтън и Хейки Ковалайнен запишат двойна победа в Абу Даби, екипът ще подобри и този показател и екипът ще постигне своята цел.

„Много съм горд, че успяхме да обърнем нещата – заяви Мартин Уитмарш и допълни – Но е интересно да се види как успяхме да го направим. По време на сезона много екипи полагат изключителни усилия, за да подобрят постиженията си. Ако погледнем обаче събитията от Гран при на Германия насам ще видим, че Люис е спечелил повече точки от всеки друг пилот. Макларън като тим пък е взел само няколко точки по-малко от Ред Бул в конструкторския шампионат. Да се надяваме, че след този уикенд ще можем да кажем, че сме спечелили втората половина от сезона. Силно вярвам, че можем да спечелим в Абу Даби с Люис и Хейки.“