Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън изненадани от темпото на съперниците

Макларън изненадани от темпото на съперниците

40
0

Неприятно изненадани останаха в отбора на Макларън от скоростта си в квалификацията за Гран при на Бахрейн. Екипът смяташе, че е значително по-бърз от показаното този следобед и явно има доста работа, за да се бори за първи позиции на грида.

– Изненадан съм от резултата този следобед: нямахме темпото на по-бързите автомобили, така че определено не очаквах да съм 4-и. Но пък това е добра отправна точка и се надявам утре да запазя позицията или да спечеля места напред. Не мисля, че можем да мислим за победа, макар че ще дадем най-доброто от себе си – категоричен бе Люис Хамилтън.

Проблемите за него бяха в средния сектор, където му липсваше достатъчно аеропритискане. И той отбеляза, че ключов фактор в надпреварата ще е как различните автомобили ще се справят с гумите.

– Смятам, че хората не разбират съвсем колко трудно е това при условията тук – направо е невероятно колко бързо се износват – допълни Люис.

Световният шампион за 2009 г. Дженсън Бътън се промъкна през иглени уши до топ 10 в квалификацията, измествайки в последния възможен момент Рубенс Барикело (Уилямс).

– Определено имах проблем с блокиране на предната част този следобед, но в паузите оправихме това. Накрая обаче нещо не бе както трябва. Инженерите преглеждат данните, за да разберем какво стана. Бяхме изненадани от темпото на най-бързите, но пък видяхме кой какво може в един тур – каза той.

Бътън все пак се надява на по-добро представяне утре заради различното поведение на колите с пълни резервоари.