Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън извличат максимума от ситуацията

Макларън извличат максимума от ситуацията

54
0
2012,канада,Люис Хамилтън,Макларън

В бокса на Макларън можеха да се видят доволни лица след края на квалификацията за Гран при на Канада. Люис Хамилтън завърши на втора позиция и утре ще се нареди на първа редица до Себастиян Фетел. Дженсън Бътън пък след проблемите вчера все пак успя да стигне до третата част на квалификацията и зае десетото място.

„Доста съм доволен от моята обиколка“, обясни Хамилтън. „Изстисках всичко от колата си и въпреки това не очаквах да съм толкова напред. В първите две части имах известни проблеми и не бях сигурен за това, колко съм бърз. В третата част все пак всичко пасна. В сравнение с вчера с повишаването на температурите имахме известни трудности. Не бе лесно да накараме гумите да работят оптимално.

За това се радвам, че ще стартирам от първа редица. Това ми позволява да се боря за добър резултат. При големите серии от обиколки в петък бяхме в добро състояние. За това се радвам на предстоящото състезание и ще направя всичко възможно да внимавам за гумите.“

„Изборът на гуми в последната част на квалификацията бе труден. С използваните супер меки гуми вероятно щяхме да се озовем на десетото място и затова решихме да използваме нови меки гуми“, обясни от своя страна Бътън. „Това бе трудно решение. Но може би щеше да е още по-добре, ако въобще не бяхме излизали. С тези гуми беше почти невъзможно да победим някого, защото всички караха със супер меките гуми.

Ние обаче нямахме нови гуми от този тип о затова опитахме нещо различно. Това не беше най-добрата ни квалификация и десетото място със сигурност не е най-доброто, което можеше да желаем. Изглежда обаче, че утре ще е доста топло, може би дори най-топлото състезание до момента за сезона. Така че може да има и изненади. Дори от петата редица може да се постигне добър резултат.“