Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън могат да се чувстват окуражени преди Гран при на Германия според...

Макларън могат да се чувстват окуражени преди Гран при на Германия според Бътън

18
0
Дженсън Бътън,Серхио Перес

Макларън имат причина да се чувстват окуражени преди Гран при на Германия, смята Дженсън Бътън.

Домашната за отбора надпревара на пистата Силвърстоун бе поредното разочарование за този сезон, като екипът не взе никакви точки, а Серхио Перес бе един от пилотите, претърпели инцидент със задна лява гума.

Това представяне означаваше, че Макларън изостанаха още повече в класирането при конструкторите. Въпреки всичко Бътън се опита да намери положителното за екипа от домашната си Гран при:

Резултатът от Силвърстоун не бе, разбира се, такъв, какъвто желаехме, но има няколко причини, поради които можем да се чувстваме окуражени. Болидът ни сега е по-добре балансиран. Сега се надяваме в петъчните тренировки в Германия да не вали, за да изпипаме още повече реглажите си. Нюрбургринг е писта, където се случват много битки и изпреварвания. Комбинацията от ниско- и средноскоростни завои позволяват на болидите да се движат близо един до друг.

Перес пък сподели, че вече е оставил разочарованието от Великобритания зад гърба си и продължи:

– Всъщност съм по-окуражен от положителните неща: демонстрирахме силно темпо през целия уикенд, надпреварата вървеше добре и имахме шанс да завършим в точките, докато гумата ми не се спука. Подобни неща се случват в автомобилния спорт, така че ще е хубаво да се върна в болида само няколко дни по-късно. Би ми допаднало страшно много да караме на старото трасе Нордшлайфе – надпреварата на него е била нещо изключително. Но ще съм доволен от добър резултат и на новата конфигурация.