Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън MP4-29 е добра база и има сериозен потенциал, убеден е Кевин...

Макларън MP4-29 е добра база и има сериозен потенциал, убеден е Кевин Магнусен

51
0
Кевин Магнусен

Кевин Магнусен е убеден, че Макларън MP4-29 е добра база за развитие и има сериозен потенциал.

Датският пилот приключи предсезонната си подготовка, по време на която предизвика сериозно впечатление. Той успя да направи симулация на състезателен уикенд, включително такава на надпревара. Направи и няколко обиколки с по-меки гуми. В крайна сметка заяви, че се чувства готов за Гран при на Австралия, както и че болидът му е добър.

Чувството наистина е, че колата има сериозен потенциал. При карането на миналогодишния автомобил определено се усещаха проблемите в него. Тази година обаче се чувствам така, както трябва да е в болид от Формула 1. Имаме доста ясно начертана посока пред себе си и знаем къде можем да постигнем подобрение. Според мен колата е добра база. Времената на Мерцедес и Уилямс на обиколка изглеждат много бързи. Убеден съм обаче, че никой от нас не е бил с Q3 спецификация, така че ще трябва да изчакаме и да видим. Предстои ни много, а и не сме в най-силна позиция. Аеропритискането е основно във Формула 1 и ще отнеме време да постигнем оптимално ниво. Трябва да учим още неща за задвижващата система, за всичко, но аеропритискането е основно – обясни Магнусен.

Кевин допълни, че следващия път, когато се качи в автомобила, ще е в Австралия и това го вълнува много.

Естествено, че е така – кой не би се вълнувал? Има го и усещането, разбира се, че си можел да свършиш още, учиш по нещо всеки ден. Но вярвам, че съм покрил основите, останалото ще се получава в движение. Това е може би най-добрият – и най-бърз – начин за учене! Щеше ми се да направя квалификационна обиколка със суперсофт, но не се получи. Най-важното е, че отборът трупа знания за болида – допълни Магнусен.

Той не се нае да прогнозира какво представяне в Мелбърн би било успех за него. Сподели, че и за най-опитните пилоти в F1 подобно предвиждане понастоящем е невъзможно – какво остава за новак:

Не си поставям цел. Ще дам най-доброто от себе си и ще видим какво ще стане. Винаги се целя на високо и имам високи очаквания. Ще разберем дали ще ги изпълня.