Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън начело след първата тренировка

Макларън начело след първата тренировка

33
0

Първият час и половина тренировки в Барселона преминаха по сравнително познат начин, но завършиха с неочаквани резултати. Най-бързи в тази сесия бяха пилотите на Макларън Люис Хамилтън и Фернандо Алонсо, които оставиха зад себе фаворитите от Ферари.
Тъй като всички отбори бяха тествали в седмицата предхождаща активността на трасето не бе особено голяма. Първи от отборите в челото около 20-ата минута на тренировката серия от обиколки направиха състезателите на Тойота. Половин час след началото Алонсо и Хамилтън записаха най-добрите времена, като имаха почти еднакво представяне в почти всеки един от 7-8 тура, които направиха. И двамата караха с твърдия тип гуми на Бриджстоун.
Кими Райконен излезе на Каталуния десетина минути след тях пръв от пилотите на Ферари и подобряваше скоростта си във всеки един тур, но не успя да задмине Макларън-ите. Най-добрият му резултат бе постигнат в 6-ата обиколка на първата серия.
Фелипе Маса бе още по-пестелив и също даде най-бързо време в първата серия в шестия тур.
30 минути преди края Алонсо и Хамилтън направиха вторите си серии, в които подобриха още резултатите си. Пилотите на Ферари отново не ги застрашиха. В самия край при последните проби Хамилтън сложи меки гуми и постигна най-доброто време в тренировката.
От останалите впечатление направиха пилотите на Тойота, като Ярно Трули смени цялата предна ос и в крайна сметка даде седмо време. Пред него се вмъкнаха Роберт Кубица (BMW Заубер) и отново много бързия Антъни Дейвидсън (Супер Агури).
Почти всички автомобили са с нови или подобрени аеродинамични системи и елементи, които правят скоростта по-добра с 0,2-0,3 сек в обиколка.