Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън най-бързи в първата тренировка

Макларън най-бързи в първата тренировка

50
0

Пилотите на Макларън Люис Хамилтън и Хейки Ковалайнен бяха категорично най-бързи в първата тренировка на пистата Монца преди неделната Гран при на Италия. Трето време постигна Адриан Сутил, потвърждавайки огромния напредък на Форс Индия.

При отлично слънчево време и 28 градуса на пистата Хамилтън потвърди всички прогнози, че колите със система KERS ще имат сериозно предимство. Той поведе още в първата си серия от обиколки. Започна с тур за 1:25,410 мин и слезе в серия от 6-7 до 1:24,632 мин. При второта си серия вече бе с обиколка за 1:24,580 мин, но я подобри до 1:24,147 мин. В трета си серия стигна до 1:23,936 мин, което бе топ време в тренировка. Четвъртата серия бе със стари гуми за уточнявана на настройките и лимита на възможното. На няколко пъти излиза от шиканите. Техните нови по-високи бордюри не го притесниха сериозно и той атакуваше доста агресивно като дори откачи детайл. Ковалайнне бе близо във всяка от своите обиколки, но не доближи времето на шампионата.

Трети дълго време се движеше Фернандо Алонсо, чиито автомобил отново е снабден със система KERS. Испанецът не изглежда притеснен от развихрилата се в падока афара относно миналогодишната му победа с Сингапур.

Джанкарло Фисикела направи успешен дебют за тима на Ферари, като свикна добре с колата и в крайна сметка стигна до осмо място на 0,7 сек от топ времето на Хамилтън. Италианецът кара обаче с меките гуми в края на тренировката и подобри сериозно скоростта си в дълга серия. Той изоставаше на 2,6 сек от Хамилтън, но постепенно вдигна темпото и свикна с колата и гумите тип софт. Кими Райконен бе с добро темпо в дълги серии, както и пилотите на Браун. В същото време Ред Бул отново имаха проблеми. Фетел направи едва 8 тура, като в началото не бе доволен от управлението. Уебър завъртя три серии, с посредствено темпо. В първатата тренировка не се оправиха добре и в тима на Тойота, които останаха последни.