Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън не мислят, че ФИА се заяжда с тях

Макларън не мислят, че ФИА се заяжда с тях

30
0

ФИА не се заяжда с Макларън, вярва изпълнителният директор на Макларън Мартин Уитмарш.

През последните две състезания бяха наложени доста наказания върху британския екип.

Люис Хамилтън бе наказан по време на Гран при на Канада, след като удари отзад Кими Райконен в питлейна. В резултат на това британецът загуби десет места на стартовата решетка за надпреварата във Франция.

След това пак Хамилтън бе наказан и на Маникур с преминаване през бокса, след като бе изпреварил кола, режейки напряко през един от шиканите.

Съотборникът му Хейки Ковалайнен междувременно загуби пет места на стартовата решетка във Франция, защото бил попречил на Марк Уебър по време на квалификацията.

И въпреки наказанията Уитмарш твърдо вярва, че ФИА не се заяжда с тях.

„Сигурен съм, че Рон не се е опитвал да покаже нещо такова” – отговори Уитмарш на предположенията, че Рон Денис е намекнал за заяждане от страна на ФИА.

„Той просто беше разочарован след надпреварата. Все пак това бяха три наказания в рамките на едно състезание. Ние обаче трябва да приемем това и да продължим.”

Уитмарш също така поясни, че в тима не са имали друг избор, освен да приемат наказанието на Хамилтън, въпреки че според британския екип пилотът не е бил виновен за нищо. Изпълнителният директор на Макларън също така е убеден,че без санкцията с преминаването през бокса Хамилтън спокойно е щял да завърши в зоната на точките.