Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън не очакват подобрение в Малайзия

Макларън не очакват подобрение в Малайзия

63
0

Само седмица след първото състезание за 2009 година идва и Гран при на Малайзия – една от най-трудните надпревари в календара поради високата влажност. Макларън Мерцедес може и да постигнаха подиум в Мелбърн, но отборът не очаква особени подобрения в Малайзия.

Люис Хамилтън: „Първо не трябва да се изхвърляме прекалено след подиума в Австралия. Да, имахме фантастично състезание, но сме наясно, че колата ни не е способна да постигне отново такива резултати само с помощта на собствените си качества. А Сепанг е една от най-тежките писти в календара – такава, на която вероятно ще бъдем по-далеч от отборите пред нас в сравнение с Албърт Парк. Пистата е бърза и технична, така че изисква доста механично и аеродинамично сцепление. Тук аеродинамиката и важността на задната част на болидите вероятно ще подчертае слабостите на МР4-24. Въпреки това сме силно окуражени от прогреса, който постигнахме, така че на Сепанг ще се борим изключително здраво за точки.”

Хейки Ковалайнен: “Пистата Сепанг е истинско предизвикателство, тъй като изисква серия компромиси, така че да се стигне до оптималните настройки. Има серия дълги прави, на които се нуждаеш точно от по-ниски нива на притискане. Междувременно това създава тенденция на приплъзване в по-бързите завои. Най-добрите завои са завоите 6 и 7 – бързата S-образна серия зад питовете. В колата трябва да намериш не само идеалният баланс, но също така и да си сигурен, че спирачките и охлаждането са ефективни. Иначе могат да се появят сериозни проблеми преди финала на надпреварата. Единственото затруднение пред мен е жегата: идвайки от Финландия, ние сме свикнали на подобни числа, но с минус отпред.”