Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън не се притесняват от неуспехите на Бътън в квалификациите

Макларън не се притесняват от неуспехите на Бътън в квалификациите

44
0
Дженсън Бътън

Екипът на Макларън ще се постарае да даде шанс и на двамата си пилоти – Люис Хамилтън и Дженсън Бътън – да спечелят Гран при на Канада този уикенд, заяви управляващият директор на тима Джонатан Нийл в редовния брифинг на отбора преди състезание.

Шестима различни победители от общо пет отбора показва колко близко е представянето на върха – продължи той. – Люис вече показа на няколко пъти какво може в колата. В Испания бе с около половин секунда по-бърз от всички останали в квалификацията. Там и в Бахрейн обаче допуснахме някои грешки, които трябва да елиминираме. Болидът определено има достатъчно скорост, подобренията идват непрекъснато. Но разликите наистина са минимални. Става дума за една-две десети, които могат да разместят сериозно позициите в квалификация. Дженсън нямаше късмет в това отношение или не постигаше съвсем точни настройки в последните два старта. От една страна това прави Формула 1 вълнуваща. Но от наша гледна точка нещата са други. Трябва да сме по-постоянни. Уверен съм обаче в темпото ни и ще продължим да се трудим върху новостите в автомобила – каза още Нийл.

Той не пропусна да отбележи, че Макларън са сред отборите с най-бързи питстопове и стартове. След Гран при на Монако Хамилтън не бе особено щастлив от потеглянето си, след като смени някои настройки в загряващата обиколка. Пилотът заяви, че е направил промяната по съвет на отбора и че по принцип трябва да разчита на екипа, а не бива всички около него да стартират добре, докато той се бори с колата си.

Нашите стартове са сред най-добрите на грида, при това постоянно – заяви Нийл. – Каквито и грешки да сме направили, са оставени назад в миналото. Но все пак не бива да забравяме, че става дума за решения, които се взимат за части от секундата.

Той обясни също така, че Бътън по принцип върви чудесно в петък, но трябва да прехвърли тази скорост и към съботните сесии с помощта на инженерите си. Нийл е убеден, че световният шампион за 2009 г. ще е в чудесна форма този уикенд в Канада, където спечели миналата година най-дългото състезание в историята на Формула 1 (продължило 4 часа и 5 минути) след 6 влизания в бокса (едното от които наказание).