Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън не взимат нищо за даденост

Макларън не взимат нищо за даденост

39
0

Шефът на тима на Макларън, Рон Денис, каза, че отборът не си позволява да взима нищо за даденост по отношение на 2009 година, въпреки че спечелиха миналогодишната кампания с Люис Хамилтън.

„Въпреки триумфа ни в шампионата при пилотите през 2008 година, ние не сме взимали нищо за даденост при подготовката ни за този сезон” – казва Денис.

„В действителност усилията ни да навлезем по-добре в предвидените промени бяха по-концентрирани и упорити от всякога.”

„И докато степента на нововъденията през тази година прави трудна оценката на предстоящата година, то поне аз съм горд от свършената ни работа като тим. Очаквам един оспорван и интересен сезон във Формула 1.”

„Както винаги целта ни е титлата – при пилотите и при конструкторите.”

Изпълнителният директор на Макларън, Мартин Уитмарш, каза, че промените в правилата правят много трудни прогнозите по отношение на предстоящата година.

„Промени от подобен характер много затрудняват евентуални прогнози кой тим ще успее най-успешно да развие колата си за новия технически регламент” – казва британецът.

„Тези правила ни поставиха пред сериозни предизвикателства при създаването на дизайна на МР4-24, но ние сме изследвали всички детайли около регламента, за да създадем кола, от която да се гордеем.”

Световният шампион Люис Хамилтън призна, че представянето на новата кола е много емоционален момент, тъй като на МР4-24 пише „номер 1”.

„Пристигането на нова кола винаги е емоционален момент за един пилот – но представянето на МР4-24 е по-специално за мен не само защото болидът изглежда феноменално, но също така и защото на него пише „номер 1”.