Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън отрича преговори с Алонсо

Макларън отрича преговори с Алонсо

31
0

Екипът на Макларън категорично отрече, че преговаря с Фернандо Алонсо за евентуалното му завръщане в тима, който пилотът напусна само преди около месец.###Екипът на Макларън категорично отрече, че преговаря с Фернандо Алонсо за евентуалното му завръщане в тима, който пилотът напусна само преди около месец.
В испанската преса се появиха твърдения, че през последните дни Сребърните стрели са предложили на Алонсо отново да се присъедини към екипа им. Офертата включвала едногодишен договор, условията на който оставали същите като тези през 2007 г.
Подобни твърдения принудиха тима на Рон Денис да опровергае изцяло информацията. В официалното изявление на Макларън по този въпрос се казва:
„Макларън не знае за никакви настоящи преговори с Фернандо (Алонсо – б. р.) или неговия мениджър.”
Всъщност Макларън е поредният отбор, с който слуховете обвързват името на двукратния световен шампион. Испанецът все още не е обявил категорично намеренията си за следващия сезон. Възможностите пред него са няколко като на този етап най-логично изглежда завръщането му в Рено. Въпреки това специалистите не изключват преминаване в Ред Бул или Тойота.