Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън оттеглиха жалбата си за Унгария

Макларън оттеглиха жалбата си за Унгария

51
0

Макларън оттеглиха жалбата, подадена срещу решението на стюардите да им се отнемат точките за конструкторския шампионат, спечелени в Унгария.###Макларън оттеглиха жалбата, подадена срещу решението на стюардите да им се отнемат точките за конструкторския шампионат, спечелени в Унгария. Това стана само 24 часа преди Международният апелативен съд да се събере и да разгледа искането на британския тим.
Отборът на Рон Денис не получи спечелените при конструкторите точки от състезанието на Хунгароринг, след като стюардите решиха, че екипът не е действал в интерес на спорта в квалификацията. Освен това Фернандо Алонсо бе наказан с минаване 5 места назад на стартовата решетка, защото е блокирал съотборника си.
Жалбата бе подадена малко след като маршалите обявиха наказанието. Междувременно Световният моторспорт съвет реши да изключи Макларън от конструкторския шампионат през 2007 г. и да го глоби със 100 млн. долара заради шпионския скандал. Затова се очакваше отборът много по-рано да оттегли жалбата си.