Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън потвърди Ковалайнен

Макларън потвърди Ковалайнен

28
0

Хейки Ковалайнен е новият съотборник на Люис Хамилтън за сезон ’08, потвърдиха официално от Макларън.###Хейки Ковалайнен е новият съотборник на Люис Хамилтън за сезон ’08, потвърдиха официално от Макларън. Педро де ла Роса от своя страна остава на позицията тест пилот, а Гари Пафет ще помага на испанеца по време на изпитанията на британския тим, когато това е необходимо.
„Толкова съм развълнуван да се присъединя към отбор като Макларън – заяви Хейки. – Досега бях изумен от отдадеността и готовността за победа, които притежава цялата организация и съм наистина радостен, че ще имаме общо бъдеще. Като финландец за мен е чест да следвам стъпките на Мика (Хакинен) и Кими (Райконен). В действителност не съм прекарал много време с Люис досега, но от това което знам мисля, че ще работим чудесно заедно и ще дадем най-доброто от себе си за отбора.”
Изпълнителният директор на Макларън Мартин Уитмарш заяви, че екипът е имал много опции пред себе си и същевременно изрази надежда, че Хейки и Люис ще бъдат страхотна комбинация.
Според обявеното от Сребърните стрели Ковалайнен е подписал дългосрочен контракт и се очаква да седне в кокпита на Макларън в началото на януари 2008 г.