Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън пратиха извинително писмо до ФИА

Макларън пратиха извинително писмо до ФИА

66
0
McLaren, Woking
McLaren, Woking

Макларън изпратиха извинително писмо до ФИА и Световния моторспорт съвет, в което изразяват огромното си съжаление, че в техния отбор е преминала конфиденциална информация на Ферари.###Макларън изпратиха извинително писмо до ФИА и Световния моторспорт съвет, в което изразяват огромното си съжаление, че в техния отбор е преминала конфиденциална информация на Ферари.
Изпълнителният директор на Макларън Мартин Уитмарш е изпратил въпросното извинително писмо до Макс Мозли и членовете на Световния съвет още на 5 декември. Няколко дни по-късно екипът от Уокинг го публикува и в уебсайта си.
В писмото се казва, че отборът приема заключението от доклада на техническия департамент на ФИА, че части от секретна информация на Ферари са преминали в Макларън. Още повече екипът съжалява, че е разбрал за тези неща от разследването на ФИА, а не от своето собствено разследване, предхождащо по време това на федерацията. Макларън се извиняват още безрезервно, ако предишно игнориране на някои факти от тяхна страна е заблудило Световния съвет и уверяват, че това никога не е било тяхно намерение.
В писмото се споменава също, че сега в Макларън са наясно, че цялата ситуация със шпионския скандал е можела да бъде избегната, ако навреме са информирали ФИА и Ферари за действията на Найджъл Степни.
В края на писмото се акцентира върху факта, че сега са взети мерки вътре в самия отбор, за да не се повтори подобна случка отново.