Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън призовава ФИА да заеме по-строга позиция относно огъващите се крила

Макларън призовава ФИА да заеме по-строга позиция относно огъващите се крила

2654
0
Андреас Зайдл
Андреас Зайдл; снимка: Макларън
Директорът на Макларън Андреас Зайдл заяви, че ФИА не е взела достатъчни мерки относно огъващите се крила на някои тимове. Според него това поставя отборите, които спазват правилата в много трудно положение.

Въпросът бе повдигнат по време на уикенда за Гран при на Испания, когато Люис Хамилтън насочи вниманието си към огъващите се задни крила на екипа на Ред Бул. По този повод ФИА реагира и въведе по-строг тест за твърдост на задните крила. Той обаче ще влезе в сила от 15 юни и ще бъде разрешен толеранс от 20% на отборите, които го използват. Зайдъл сподели, че Макларън напълно  подкрепят новите директиви, но е разочарован от момента на тяхното въвеждане. Според него това ще позволи на конкуренцията да използва експеримента си още няколко състезания.

„Когато видите всички снимки и видеоклипове от Испания ще ви стане ясно какво се е случвало. Затова ние приветстваме това решение на Международната автомобилна федерация. Не говорим само за един отбор. Някои екипи  имаха сериозно предимство от началото на сезона. Но от наша гледна точка това противоречи на разпоредбите. Не сме доволни от факта, че тези директиви бяха наложени толкова късно. По този начин тези тимове ще получат преднина в още няколко старта. Вече водим разговори с ФИА по този въпрос“, обясни Андреас Зайдл.

Според него отборите, които са проектирали крилата си по този начин ще имат голямо предимство в Гран при на Азербайджан заради дългата старт-финална права, на която се развива много висока максимална скорост.