Начало Formula E News Макларън Рейсинг ще придобие екипа на Мерцедес във Формула Е, влиза в...

Макларън Рейсинг ще придобие екипа на Мерцедес във Формула Е, влиза в шампионата за сезон 9

1010
0
Макларън Рейсинг Формула Е
снимка: Макларън

Макларън Рейсинг ще придобие екипа на Мерцедес във Формула Е и ще участва в шампионата за електрически автомобили от деветия му сезон, съобщиха официално от Уокинг. Британската компания обяви, че разглежда възможността да се присъедини към първенството още през януари 2021 г.

„Решението отразява желанието на Макларън да се развива в електрическия автомобилен спорт, както и целта на компанията към устойчиво развитие и нова, по-разнообразна аудитория“, се казва в официалното съобщение.

От деветия сезон на Формула Е в шампионата ще се използват новите болиди Gen3. Този уикенд в Берлин на летище Темпелхоф се провеждат седмото и осмо състезания от осмия сезон на първенството.

Придобиването на отбора на Мерцедес ще се осъществи по-късно тази година. Начело на отбора ще остане настоящият шеф Йън Джеймс.

„Макларън Рейсинг винаги иска да се състезава срещу най-добрите и да е на върха на технологиите. Да вълнува феновете и партньорите си по един нов начин“, коментира CEO-то на компанията Зак Браун. „Формула Е отговаря на тези критерии.“

„За нас ще е удоволствие да сме новия дом на първокласния отбор, изграден от Мерцедес във Формула Е. Твърдо вярвам, че този шампионат ще ни позволи да разбираме по-добре електрическите състезателни автомобили“, допълни американският мениджър.

Йон Джеймс каза, че за отбора е чест да стане част от Макларън Рейсинг.

„От появата ни през 2019 г. Мерцедес-Бенц ни даде шанс да растем и да се развиваме. Тогава можехме само да се надяваме на резултатите, които сме постигнали досега. Сега отново Мерцедес изигра решаваща роля да намерим подходящ партньор, с който екипът да продължи пътешествието си във Формула Е.“

„За нас е привилегия да станем част от семейството на Макларън Рейсинг. Нямам търпение за тази следваща глава от историята на тима ни. Дотогава ще останем фокусирани върху настоящата си работа до края на сезона.“