Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън: решението на ФИА е уравновесено и честно

Макларън: решението на ФИА е уравновесено и честно

55
0

Като „много уравновесено и справедливо” определиха от Макларън решението на ФИА да не им налага наказание.###Като „много уравновесено и справедливо” определиха от Макларън решението на ФИА да не им налага наказание.
По време на извънредно заседание световният моторспорт съвет намери британския екип виновен за незаконно притежание на документи на Ферари. Но поради липса на доказателства, че Макларън са използвали данните, не им бе наложено никакво наказание.
„След явяването на Макларън пред Световния моторспорт съвет в Париж бе взето единодушно решение от ФИА, което по мнение на отбора е много уравновесено и справедливо”, се казва в официалното изявление на тима.
Шефът на екипа Рон Денис бе изключително щастлив, че всичко вече е отминало и обяви, че Макларън изцяло се фокусира върху спечелването на шампионските титли тази година.
От своя страна от Ферари дефинираха решението на ФИА да не наказва Макларън, въпреки че ги намери за виновни, като „неразбираемо”. Според тях така се легитимира нечестното поведение във Формула 1 и се създава много сериозен прецедент. Ферари ще продължат предприетите вече правни действия по случая в италианската правнораздавателна система и гражданския съд в Англия.