Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън са се поучили от грешките си, убеден е Уитмарш

Макларън са се поучили от грешките си, убеден е Уитмарш

29
0
Дженсън Бътън,Серхио Перес

Макларън са убедени, че няма да допуснат грешките от МР4-28 при създаването на болида за 2014 г. Отборът ще прехвърли голяма част от ресурсите си към проекта за догодина, след като изобщо не успява да се справи с тазгодишната си кола. След 9 изминали надпревари от сезон 2013-та екипът от Уокинг има едва 49 точки – цели 10 по-малко от Форс Индия – и е шести в класирането при конструкторите.

В отбора се надяват, че ранното пренасочване на вниманието към следващия сезон ще им помогне в работата по новата кола. Известен проблем създава фактът, че през 2014-та Макларън ще продължат да са с двигатели на Мерцедес преди през 2015 г. да започнат отново да се състезават с Хонда. Тимът все пак ще има предимството на няколко месеца повече работа върху болида, докато съперниците са принудени да се трудят по настоящите си коли, тъй като водят битка за титлата този сезон.

На въпрос дали е уверен, че тимът е разбрал какви грешки са допуснати в тазгодишния проект, за да не ги позволи при болида за догодина, шефът на Макларън Мартин Уимарш отговори:

Да, убеден съм. Понякога дори се учиш повече от грешките. По отношение на мотивацията и съсредоточаването всичко в отбора е наред. Не сме разполагали с лукса да избираме, тъй като винаги сме желали да печелим и шампионати, и състезания – трудно е да се откъснеш от това. Но настоящата ситуация ни отрезви и това е положителната страна на нещата.

Решението на тима да отделя отсега нататък по-голямо внимание на проекта за 2014 г. означава, че от тук нататък едва ли ще има някакво драматично развитие по МР4-28. Не се очаква и Макларън да имат кой знае колко нови компоненти за тестване в изпитанията на Силвърстоун другата седмица.

Разочаровани сме от тазгодишната си кола – допълни още Уитмарш.

Подробности за проблемите на Макларън и какво възнамеряват да правят отсега до края на сезона ще може да намерите в новия брой на списание ClubS1 (162).