Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън със специално оцветяване на болида през 2020 г.

Макларън със специално оцветяване на болида през 2020 г.

1544
0
Макларън 2019 Абу Даби
снимка: Спас Генев/spasgp.com

Макларън ще има специално оцветяване на болида през следващия сезон. Причината е партньорството на тима с British American Tobacco (БАТ), което от следващата година ще бъде още по-сериозно.

BAT ще увеличи финансовото си участие в екипа от Уокинг, като ще стане най-големият спонсор на тима, воден от Зак Браун. Цигареният концерн, който промотира новите си продукти без дим, ще подпомага участието на тима и в Индикар.

В резултат логото на компанията ще заема по-значимо място по болида на Макларън. То ще присъства на предното крило, кутиите за радиаторите и предпазния елемент halo.

„Цветовата схема, която ние няма да разкрием до официалното представяне на колата през февруари, ще изглежда много специална“, каза Зак Браун.

„Мисля, че хората ще я харесат с различните лога на БАТ. Тя ще бъде много забележима на пистата. Благодарим на компанията за продължаващата подкрепа.“

Браун обаче обясни, че папая оранжевото, което е основното в оцветяването на Макларън тази година, ще остане такова и през 2020 г.