Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън също разкри колата за предстоящия сезон

Макларън също разкри колата за предстоящия сезон

2933
0

Екипът на Макларън също разкри болида си за 2019 г – MCL34. Това стана на специална церемония в Уокинг, като на нея присъстваха новите пилоти Карлос Сайнц и Ландо Норис. Последният ще е дебютант и най-младият британски пилот във Формула 1. Сайнц също е нов състезател за тима. Така за първи път от 2007 г. Макларън ще има изцяло нова пилотска двойка.

„Ще е голяма грешка да си поставяме цели сега. Искаме да сме по-добре подготвени тази година, каза Сайнц. – Тимът свърши фантастична работа по оцветяването на новата кола. Тя ми харесва. Ще видим дали и новият съотборник ще ми хареса след няколко месеца. Първата ни задача е да разберем къде се намираме след първите тестове.“

Норис добави, че изминалата зима е била доста различна за него. Той е трябвало да се подготви много сериозно за предстоящата кампания, в която ще е под сериозно напрежение. Британецът сподели, че опитът му от свободните тренировки миналата година му е бил много полезен. По думите му новият Макларън изглежда страхотно и той вече иска да я кара.

Автомобилът MCL34 е с различно оформено предно крило и нос спрямо миналогодишния. Той отново ще бъде със задвижващата система на Рено. Целта с него е била да бъде поставена една добра основа, която да има потенциал за развитие през целия сезон.

Според испанския AS Фернандо Алонсо ще присъства на вторите предсезонни тестове в Барселона. Но 2-кратният шампион няма да кара колата в изпитанията, каквито информации се появиха в последните седмици.