Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън създава работни места с новия си технологичен център

Макларън създава работни места с новия си технологичен център

35
0
завод, Макларън, фабрика
снимка: Макларън

Стотици нови работни места ще създаде Макларън с изграждането на новия си център, където е планирано да се премести Макларън Аплайд Текнолъджи (МАТ). Този проект обаче е съвсем различен от обявения тези дни в сътрудничество с ГлаксоСмитКлайн.

Новият център, който ще е разположен до Парагон в Уокинг, ще се превърне в база за МАТ, чийто бизнес не е свързан с автомобилния спорт, а с разработването на съвсем различни продукти. Съоръжението ще е разположено върху 60 000 квадратни метра площ. Освен обичайните отдели и офиси, то ще разполага с центрове за обучение и тренировки, които ще позволят на Макларън да играе сериозна роля в усъвършенстване техническите и инженерни умения на специалистите си, както и разширяване на сътрудничеството с различни училища, колежи и т.н.

На мястото на строежа ще работят около 300 души. При завършването му ще бъдат разкрити 400 директни позиции.

Моментът е изключително вълнуващ не само за Макларън, но и за местната икономика. Скоро ще можем да обучаваме младите си таланти, а като част от проекта проучваме възможностите за физическо присъствие в градския център на Уокинг, за да могат хората да се почувстват като част от успехите на Макларън – коментира изпълнителният председател на Макларън Груп и Макларън Аутомотив Рон Денис.