Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън се извиниха за грижите на Уебър

Макларън се извиниха за грижите на Уебър

51
0
Марк Уебър

Макларън се извиниха за грижите на Марк Уебър на старта в Гран при на Австралия, въпреки че разследването им е показало, че с ECU-то на Ред Бул-а на австралийския пилот не е имало проблем.

От Уокинг уточниха в специално съобщение, че този сезон във Формула 1 се използва нов стандартен ECU (Electronic Control Unit). Този сезон той ще бъде използван с 2,4-литровите V8 двигатели, а от догодина ще работи с новите 1,6-литрови V6 турбо.

Електрониката не създаде проблеми в Мелбърн, но имаше свързан със софтуера проблем, заради който се наложи цялата система за данни на Марк Уебър да бъде рестартирана по време на загряващата обиколка. Това обърка подготовката му за старта на надпреварата, за което се извиняваме на Марк и отбора му. Работим заедно, за да предотвратим повторение на случилото се – се казва още в рилийса на Макларън.

Шефът на Ред Бул Кристиан Хорнер бе особено хаплив, когато обясняваше причините, забавили австралийския състезател в началото на домашната му Гран при.

– Ситуацията с Марк бе крайно изнервяща, тъй като се оказа проблем с ECU-то, което очевидно идва от външен доставчик – предполагам ще познаете кой! Още в загряващата обиколка загубихме цялата телеметрия и не можахме да направим необходимата за старта подготовка. Това обърка всичко. Уебър и инженерите работеха на сляпо. На всичкото отгоре проблемът с ECU-то изключи KERS-а. Докато успеем да рестартираме системите, стартът беше минал и Марк бе изостанал в началото. Те (Макларън – б.р.) трябва да се справят с това, защото още в тестовете имаше много грижи – заяви той.