Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън се надяват да са конкурентоспособни в Мелбърн

Макларън се надяват да са конкурентоспособни в Мелбърн

52
0
Дженсън Бътън

След дълга зима и доста проблемни предсезонни тренировки Макларън са пред прага на първия старт от сезон 2011 г. във Формула 1.

Люис Хамилтън запази ентусиазма си въпреки трудните тренировки и множеството грижи в тях.

Не можем да скрием факта, че тестовете бяха по-трудни за нас от очакваното: не успяхме да покрием достатъчно километри и темпото ни не бе сравнимо с това на най-бързите коли. Въпреки това имам добро чувство за МР4-26. Мисля, че ще пази гумите, а стъпките напред в представянето ще правим малко по малко. Въпреки всичко обаче тръгваме за Мелбърн готови за битка. Някои екипи са невероятно добре подготвени, но това понякога няма значение в непредвидимите и често хаотични първи стартове, в които е важно да печелиш точки. Силно вярвам, че нещата ще си дойдат по местата в Австралия – заяви Хамилтън.

Дженсън Бътън от своя страна спечели последните две надпревари на Албърт парк и смята трасето за страхотно.

Преди винаги пътувах към Мелбърн, изпълнен с положителна енергия и ентусиазъм. В момента обаче сърцето ми е с хората в Япония, борещи се да се справят с ужасните последици и загуби от земетресението и цунамито – заяви световният шампион за 2009 г. – Формула 1 бледнее пред лицето на такава катастрофа, но преди време пък е имало случаи, в които изцеляващата сила на спорта е имала положителен ефект в ролята си на бягство от действителността. Така че потеглям за Мелбърн не само за да дам най-доброто от себе си, но и за да отдам чест на тези смели хора и многото ми приятели в Япония.

Амбициозните цели в зимната подготовка пък се дължат на това, че в Макларън не допускат компромиси, категоричен бе шефът на тима Мартин Уитмарш.

В някои случаи усилията ни прескачат границата и това не ни позволи да направим достатъчно тестове. Изпробването на автомобила отвъд границите на възможностите му обаче е поучително в известна степен. Всъщност събрахме огромно количество полезни данни за болида, характеристиките на управлението му и поведението на гумите. А за предстоящия състезателен уикенд си поставихме още по-сериозни цели. Дали смятам, че ще сме фаворити за надпреварата? За съжаление не. Но чувствам ли, че имаме капацитета да изненадаме някои хора и да сме конкурентоспособни? Определено да – бе мнението на Уитмарш.