Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън се надяват добрата им форма да продължи

Макларън се надяват добрата им форма да продължи

70
0

С надежда да продължат да демонстрират добра форма като на белгийската писта Спа-Франкоршамп се подготвят в тима на Макларън за предстоящата Гран при на Италия. Пилотите на отбора харесват Монца и ще се борят да запазят чудесното темпо, показано от МР4-25 преди седмица.

– Ясно е, че отпадането ми на Спа не бе идеално за амбициите ми в шампионата, така че намеренията ми за уикенда на Монца са да се върна в битката за титлата – призна Дженсън Бътън. – Темпото ни през целия уикенд в Белгия бе невероятно окуражаващо – развиваме колата много бързо и непрекъснато учим нови неща за нея, така че съм оптимист за това, че ще съм в същата добра форма и другата седмица. Все още имаме малко работа, за да сме напълно сигурни, че пакетът за Италия ще пасва перфектно на пистата. Но съм уверен в това, че инженерите ни са направили стъпка напред – допълни световният шампион за 2009 г.

Той каза още, че обича да се състезава на Монца, защото усещането е абсолютно уникално: вървиш с максимална скорост при минимално аеросцепление на правите.

Съотборникът му Люис Хамилтън пък отново е начело в подреждането при пилотите, след като взе трета победа за сезона на Спа.

– Победата ни в Белгия показа, че никога не се отказваме и винаги се връщаме в битка по-силни и по-решени да успеем от преди. Отборът ни притежава невероятен боен дух – преследваме победата и се надявам, че Спа бе само началото на добрите резултати за нас, тъй като ни предстои финалната фаза от шампионата. Монца е невероятна писта, където историята се усеща. Някакво особено чувство витае във въздуха там и то не може да бъде открито никъде другаде по света. Тази писта те вдъхновява да караш на лимита си и да се бориш през целия уикенд. Освен това нямам търпение да се срещна отново с италианските фенове. На практика израснах в Италия, състезавайки се с картове, така че винаги съм оценявал страстта и подкрепата им не само за Формула 1, но и за автомобилния спорт като цяло – сподели Хамилтън.

(интервюта с Бътън и Хамилтън може да откриете в секция Интервюта)