Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън се надяват на добро състезание

Макларън се надяват на добро състезание

35
0

Екипът на Макларън се надява да постигне добър резултат в Гран при на Монте Карло тази неделя. Тимът води и в двете класирания за шампионата: Люис Хамилтън е начело при пилотите с 30 точки, две повече от тези на съотборника му Фернандо Алонсо. Сребърните стрели са с 58 точки при конструкторите пред Ферари, които имат 49.
Не постигнах исканите от мен резултати в предходните две състезания, но все пак печелех точки, а заедно с екипа продължихме да развиваме автомобила – коментира Алонсо преди предстоящия пети кръг от световния шампионат. – В Монако трябва да пазиш непрекъснато концентрация. На тази писта е твърде лесно нещо да се обърка, тъй като е наистина много тясно, бариерите са страшно близо. Заради това се налага известна промяна в начина на каране. Като прилагане на по-малко агресия при спиранията например. Предницата на колата пък трябва да е настроена така, че да си в състояние да натиснеш газта възможно най-рано – някъде още в средата на кривата на завоя, за да не чакаш автомобила прекалено дълго да завие. Това е един от малките трикове, с които се печелят толкова важните в Монако милисекунди на обиколка.
Справящият се повече от добре в дебютния си сезон Хамилтън вероятно тепърва ще научава подобни хватки, но англичанинът подхожда към състезанието в Княжеството със сериозна увереност.
Това е едно от трасетата, на които винаги съм мечтал да се състезавам във Формула 1, особено след като имам опита от евросериите Формула 3 и GP2. За мен това е най-хубавата писта през годината, нито едно друго място не качва така адреналина. Винаги съм се представял добре в Монако, като при предишните си две посещения там спечелих надпреварите, в които участвах. Този сезон ще карам също с намерението да победя, но това ми е целта през цялото време, независимо в кои серии се състезавам. Трябва обаче да сме и реалисти – това е петият ми старт във Формула 1 и аз все още се развивам. Фокусът ни трябва да е върху печеленето на точки и за двата шампионата и напредване стъпка по стъпка – заяви Люис.
Междувременно спортният директор на Мерцедес Норберт Хауг заяви, че младият англичанин не трябва да бъде слаган сред фаворитите за победата по улиците на Монте Карло.
Надявам се Люис да спечели победа скоро, но според мен не е правилно да го смятат за главен фаворит в Монако. Какъвто и да е изходът от надпреварата там обаче, ние ще го подкрепим. През последните няколко години ние спечелихме повече стартове в Монако от който и да било друг отбор, а Ферари не бяха чак толкова успешни. Но мисля, че този път поне 8-10 коли ще са изненадващо бързи – категоричен бе Хауг.