Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън ще печелят победи през 2014 г., убеден е Денис

Макларън ще печелят победи през 2014 г., убеден е Денис

41
0
Рон Денис
Рон Денис

Макларън ще печелят победи през 2014 г. във Формула 1, убеден е главният изпълнителен директор на Макларън Груп Рон Денис. Той се върна на поста по-рано тази година, след което в Гран при екипа настъпиха доста промени.

В Макларън Рейсинг бе назначен Ерик Булие – като рейсинг директор. Все още се търси СЕО за отбора, а до привличането на такъв функциите се изпълняват от управляващия директор Джонатан Нийл. Сам Майкъл остана спортен директор.

Откритост и отдаденост според мен създават най-добрата среда, в която да работим с Мерцедес. Така и ще продължим. Ще печелим, вярвам, че ще печелим състезания тази година. Наистина вярвам в това. Не знам колко бихме могли да вземем, колко бързо бихме победили, но фокусът и отдадеността, които съм дал на тази част от компанията, са огромни. Но не и за сметка растежа на останалата част от групата. Както заявих преди време, ако всеки е толкова фокусиран (върху целта), колкото съм и аз, определено ще печелим. Компанията бе малко разпусната и трябва да се стегне. Това включва и болка, така че да се надяваме, че всички са с подходящата умствена нагласа да разберат какво да очакват един от друг и какво очаквам аз от тях – заяви Денис.

Той допълни, че ако някой не разбере изискванията, то тогава ще се раздели с компанията. След това повтори, че подобен процес изисква време.

В Уокинг междувременно не бързат с назначаването на главен изпълнителен директор на Макларън Рейсинг. Денис каза, че ще си даде достатъчно време за избор.

Джонатан напълно приема, че върши работата ден за ден. Когото и да обмислям или не за поста, то това ще е спрямо способностите на Нийл и конкретната ситуация. Изборът на човек (за позицията) е критичен за дългосрочното бъдеще на компанията и ще си дам достатъчно време. Освен това решението няма да е само мое. Очаквам да го споделя с акционерите и ключови хора във фирмата. Но в момента не е на върха в списъка със задачи. Чувствам се комфортно с настоящата структура – обясни той.

Англичанинът смята, че ролята шеф на отбора, изпълнявана от един човек, е остаряла. Той даде за пример началото на шампионата, когато има четири старта извън Европа. В този период отборът не се връща в базата и все едно съответният началник е отсъствал в продължение на 4 месеца от компанията, подчерта Денис, според когото това е абсолютно недопустимо. Той уточни, че няма да има активна роля в екипа на писта – само ще наблюдава, когато присъства на състезания.

Макларън започват сезона без основен спонсор. Рон Денис заяви, че такъв ще се появи, но не уточни кога.

Главният изпълнителен директор на Макларън Груп потвърди също така, че всъщност вече бившият шеф на отбора във Формула 1 Мартин Уитмарш е автор на първоначалната идея за привличане на Ерик Булие:

Аз му се обадих и горе-долу по същото време Мартин му се бе обадил, така че имаше известно застъпване. От известно време обсъждах ситуацията с акционерите и всички останали, че това (тази структура) не работи. Неизбежно бе Мартин да се изправи лице в лице с факта. Не е изненадващо, че се е обадил.

Що се отнася до бъдещето на Уитмарш, то Денис бе категоричен, че бившият шеф на тима му е приятел както винаги.

Аз назначих Мартин в тази компания преди двадесет и нещо години. Той бе до мен през цялото това време. Ситуацията е изцяло между него и мен, докато постигнем разрешение. Знам, че съм труден човек, че хората имат различни мнения за това как управлявам компании и работя, че вниманието ми към детайлите е възприемано като недостатък. За мен обаче е позитив. Има начин за вършене на работата и аз трябва да съм водещ пример за всички – добави той.