Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън ще предложат на Хамилтън договор за 100 млн. паунда?

Макларън ще предложат на Хамилтън договор за 100 млн. паунда?

48
0
Люис Хамилтън

Макларън са готови да предложат на Люис Хамилтън нов петгодишен договор на стойност 20 млн. паунда на година (за общо 100 млн. паунда). Информацията бе тиражирана от английската преса след поредица от публикации относно бъдещето на световния шампион за 2008 г., чийто настоящ контракт с екипа от Уокинг изтича в края на 2012 г.

27-годишният пилот заяви в началото на годината по време на представянето на МР4-27, че ще се постарае да реши този въпрос на възможно най-ранен етап от сезона. Засега обаче не се водят разговори, а във Великобритания медиите спекулират с желанието му да остане в отбора след поредицата от грешки в първите пет старта за сезона.

Последните материали за първи път цитират конкретни суми, макар че се разминават относно периода на преговори и евентуално подписване на договор. Дейли Мейл твърди, че разговорите ще започнат най-рано в началото на юли. Според Телеграф е възможно това да стане и през август, а до подписи може да се стигне чак през есента.

Името на Хамилтън досега не бе свързвано с друг отбор освен Макларън. Догодина обаче вероятно ще има свободни места в най-големите екипи (освен този от Уокинг) – Ферари, Ред Бул и дори може би Мерцедес. Това е основание още отсега да се обсъждат възможностите на Люис и дали би се съгласил да отиде в екип, различен от този, грижещ се за кариерата му откакто бе на 13 години.

Настоящият договор на пилота с Макларън също бе петгодишен за около 15 млн. британски лири на сезон. Запознати смятат, че разговорите за ново споразумение може да се сблъскат с една определена пречка – желанието на компанията XIX Ентъртейнмънт на Саймън Фулър (занимаваща се с мениджмънта на състезателя) за по-голяма свобода по отношение търговските права на Люис. Фирмата се грижи за делата на футболиста Дейвид Бекъм, тенисиста Анди Мърей и други известни атлети, като особено първият е известен с добрите си сделки извън спорта.