Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън ще са в силна позиция в Монако и Монреал, следващите 3...

Макларън ще са в силна позиция в Монако и Монреал, следващите 3 старта ще са трудни, заяви Булие

80
0
Дженсън Бътън

Макларън ще са в силна позиция в Монако и Монреал, дори все още да имат проблем с липсата на достатъчно аеропритискане, твърди рейсинг директорът на отбора Ерик Булие.

Тази слабост на MP4-29 обаче означава, че следващите три старта – в Бахрейн, Китай и Испания – ще са трудни за тима от Уокинг, призна още французинът.

Ще е доста, доста болезнено. Знаем това. Ето защо вече прилагаме агресивен подход към развитието на колата. Имаме нови части за всяко състезание и след Гран при на Малайзия изпитахме известно облекчение поради няколко причини. Изкарахме зимата в сверяване на данните от аеротунела и пистата и изглежда нещата могат да се получат – обясни Булие. – В Монреал и Монако нещата ще са различни, но мисля, че дотогава ще сме се възстановили.

Според него е трудно да се правят изводи за силите на отделни отбори дори след втория старт от тазгодишния шампионат:

Трябва да сме внимателни. Ние имахме проблеми през уикенда на Сепанг – заради жегата. В петък сутринта вървяхме като хората. Не в позиция да спечелим надпреварата, но темпото ни като цяло бе далеч по-добро в сравнение с останалите. Знаехме, че ще имаме проблеми с гумите заради горещото време, износваха се повече, прегряваха и от там други отбори спечелиха.

Дженсън Бътън и Кевин Магнусен финишираха шести и девети в надпреварата в Малайзия. Световният шампион за 2009 г. извади късмет, че в края съотборниците в Уилямс Фелипе Маса и Валтери Ботас се дебнеха един друг (от питуола инструктираха бразилеца да пусне Ботас). Датчанинът пък удари в началото Кими Райконен, което му коства повреди по предното крило, изоставане и наказание.