Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън ще тестват новата си кола във Валенсия

Макларън ще тестват новата си кола във Валенсия

36
0

Макларън ще тестват новия си болид за първи път във Валенсия (Испания) в началото на февруари, разкриха от тима.

Последната версия е с означение MP4-25, а болидът на новодошлия в тима Дженсън Бътън ще бъде с номер 1, тъй като британецът е световен шампион. Макларън ще се появи във Валенсия заедно с останалите тимове за официалните тестове. От отбора потвърдиха, че там ще са и двамата им пилоти – Дженсън Бътън и Люис Хамилтън.

„Нямам търпение да стане време за изпитанията във Валенсия и за първи път да се кача в МР4-25. Мисля, че точно тогава най-накрая ще се види, че действително вече съм пилот на Макларън“, заяви Бътън в официално съобщение.

Съотборникът на Дженсън Бътън Люис Хамилтън също потвърди, че ще бъде на пистата Рикардо Тормо (Испания).

„Ще си разпределим времето за предсезонната подготовка по равно. Освен това ще е важно да сравняваме получената информация по между си, за да сме сигурни, че и двамата вървим в правилната посока“, коментира Хамилтън.

Относно отношенията между себе си и новия си съотборник Бътън, Хамилтън заяви:

„Нашите пътища в действителност не са се пресичали, докато Дженсън не стана пилот на Макларън през ноември. И двамата бяхме в Технологичния център на Макларън за взимане на мярка за местата ни в новите болиди, но това се случи в различни дни. Първият път, когато ще започнем да работим заедно, е по-късно през януари, когато и двамата ще сме в Уокинг, после ще присъстваме на представянето на колата и на първия тест.“