Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън: Стилът ни не е като на Ред Бул – не се...

Макларън: Стилът ни не е като на Ред Бул – не се състезаваме, за да побеждаваме на всяка цена

3213
0
Ландо Норис, Макларън F1
снимка: Макларън

Стилът на Макларън в състезанията от Формула 1 не е да се побеждава на всяка цена, посочиха шефът на отбора Андреа Стела и CEO-то на Макларън Рейсинг Зак Браун. По време на състезателния уикенд във Великобритания двамата продължиха да дискутират случилото се между Ландо Норис и Макс Верстапен в Австрия. Пилотите казаха още в четвъртък, че са се разбрали. Шефовете на Макларън обаче не само продължиха с коментарите, а и поискаха от ФИА изясняване на правилата за поведение на пилотите при изпреварване.

„Готови сме да се състезаваме гума до гума, но стилът на Макларън не е гаден. Според мен може да се стигне до битка колело до колело, но не е необходимо да се превръща в нещо неприятно. Те (Ред Бул – б.р.) на моменти изглежда се състезават на принципа „победа на всяка цена“. При нас не е така. Но смятам, че можем да се борим с тях по нашия начин“, заяви Зак Браун

„Според мен всеки трябва да работи на 100%, за да е в състояние да печели в световния шампионат на Формула 1. Мисля, че Ландо се учи всеки път като излезе на писта. Има една победа. Макс [Верстапен], Люис [Хамилтън], [Михаел] Шумахер – ако си печелил колкото тях, то това ти дава огромен опит. Ландо все още трупа опит по отношение на победите в Гран при надпревари. Според мен това е страхотно, защото единственият начин да се сдобиеш с такива знания е да си в челото. И съм сигурен, че само ще продължи да се подобрява като пилот“, продължи американският мениджър.

„Мисля, че Норис вече е напълно способен да спечели титла, но това не означава, че няма да става по-добър. Макс днес е по-добър пилот, отколкото като спечели първата или втората си титла. Пилотите непрекъснато изпипват уменията си“, каза още главният изпълнителен директор на Макларън Рейсинг.

Андреа Стела бе попитан на брифинга след квалификацията дали поддържа мнението на Браун. Ръководителят на Макларън в F1 бе категоричен, че ако някой от пилотите на тима сбърка на писта, то тимът няма да го поддържа безрезервно, а ще му помогне да разбере грешката си.

„Ние искаме да сме сигурни, че се състезаваме в рамките на правилата. На пистата винаги е трудно, но според мен е доста ясно как трябва да се прави. Ние, като отбор, искаме да сме сигурни, че нашите пилоти карат както трябва. Ако видим някой от тях да излиза извън границите, то определено ще им помогнем да разберат какво са сбъркали. Няма да ги подкрепяме на всяка цена“, обясни Стела

„Още в Австрия казах, че имаме голямо уважение към Ред Бул, към Макс – не им е необходимо да вършат подобни неща. Това бе коментарът ми и той още е в сила. Сега ще се съсредоточа върху това как ние се състезаваме. Бих искал да мисля, че искаме просто да получим заслуженото“, добави шефът на Макларън в Гран при.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by McLaren (@mclaren)