Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън убедени, че Рено са спечелили от техните данни

Макларън убедени, че Рено са спечелили от техните данни

27
0

От Макларън са убедени, че конкурентният екип на Рено е спечелил облаги и нечестно предимство, използвайки тяхна интелектуална собственост. Точно тя е в основата на завихрилия се нов шпионски скандал между двата гореспоменати екипа.
Според твърденията бившият инженер на Макларън Фил Макарет при отиването си в Рено през септември 2006 г. е взел със себе си секретни данни. В екипа на Рон Денис са сигурни, че въпросната информация е била използвана от френския екип.
В изявлението на адвокатите на тима от Уокинг се казва:
„Ясно е, че конфиденциални проекти на Макларън са били умишлено, преднамерено и широко разпространени и обсъждани от конструкторите и инженерите на Рено. По този начин те са си осигурили определена изгода и нечестно предимство.”
Вече е ясно в притежанието точно на какви данни е обвинен екипът на Рено. Става въпрос за 33 файла със секретна техническа информация от Макларън. В тези файлове има повече от 780 самостоятелни чертежи, които съдържат всичките проекти за болидите на Сребърните стрели за 2006 и 2007 г.
Адвокатите на британския отбор настояват още, че файловете са видени и обсъждани от над 18 човека от Рено. В това число се включват най-малко седем ключови фигури като заместник техническия директор Джеймс Алисън и главния конструктор Тим Деншам например.
Рено трябва да се явят пред ФИА на 6 декември, за да отговорят на запитвания относно незаконното притежание на интелектуална собственост, принадлежаща на Макларън.